BİLGİ AL
Meme İmplantları Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Meme İmplantları Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış

Uzun yıllardan beri meme implantları meme büyütme ameliyatlarında kullanılmaktadır. Her geçen gün gelişen teknolojiyle beraber implant teknolojileri de gelişmektedir. Günümüzde kullanılan meme implantları yıllar içerişinde elde edilmiş tecrübeler ışığında en ideal yapıya ulaşmıştır. İmplantların ana materyalini vücut içerisinde her hangi bir reaksiyona girmeyen silikon bazlı yapı oluşturur. Sizlere meme implantlarıyla ilgili karşıma geleen beş hatalı bilgiyi paylaşayım.

1. Meme implantları kolaylıkla zarar görebilir.
Meme implantlarının mukavemeti insan dokusununun mukavemetinden daha fazladır. Bu nedenle fiziksel travmayla zarar görme riski oldukça azdır. Zarar görmüş implantların vücuda her hangi olumsuz bir etkisi olmaz. İmplant etrafında oluşmuş olan kapsül implant içeriğini bulunduğu yerde sabir tutar. Ayrıca zarar görmüş implantlar genellikle başka bir nedenle veya kontrol amacıyla çekilen MR ile tesadüfen anlaşılır. Böyle bir durum tespit edildiğinde zarar görmüş implant çıkarılır ve yerine yenisi yerleştirilir.

2. Meme implantlarını belirli bir süre sonra değiştirmek gerekir.
Meme implantlarının kullanım ömrü ortalama 10 yıl olarak belirtilse de günümüz teknolojisiyle üretilen impmantlar her hangi bir sorun ile karşılaşılmadığı müddetçe kullanılabilir.

3. Meme implantları emzirmeye engel olur.
Meme implantları meme dokusunun arkasına yerleştirilir. Süt kanalları zarar görmez emzirme fonksiyonu bu ameliyatla etkilenmez.

4. Meme implantları meme kanserine sebep olur.
Günümüze kadar yapılan ameliyatlarda meme implantlarının meme kanseri yaptığına dair bir kanıt bulunamamıştır. Son dönemlerde meme implantına bağlı lenfoma olguları bildirilmiş olup bu oran 30.000 ameliyatta bir olacak şekilde oldukça düşük bir oranda görülmektedir. Böyle bir durumda implantın çıkarılması gerekmektedir.

5.Meme implantı emzirmeye engel olur.
Meme implantları, meme dokusunun veya kasın altına yerleştirilir. İmplantların teknik olarak süt kanalları ve dolayısıyla emzirme ile bir ilişkisi yoktur.

Güzellikten daha fazlası...
Randevu almak için bizi arayın
+90 532 1 798 798 info@celalalioglu.com WhatsApp
© 2024 Op. Dr. Celal Alioğlu | Tüm Hakları Saklıdır
* Bu sitedeki tüm içerikler bilgilendirme amaçlı olup, reklam, tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımamaktadır. Site içeriğinin tüm hakları Dr. Celal Alioğlu'na aittir.