Yüz gençleştirme ameliyatlarının en bilineni yüz germe ameliyatıdır. Yüz ve boyun germe ameliyatında amaç sarkan cildi toparlamak değildir. Temel amaç yüzün görünümünü mümkün olabildiğince genç dönemki haline getirmektir.
Göz çevresinde kırışıklıklar ve göz altı torbaları oluşur. Yanak bölgesinde hacim kaybı ve aşağıya doğru yer değiştirme meydana gelir. Çene hattında sarkma ve dolgunluk oluşur. Boyun bölgesinde sarkma meydana gelir. Yüz germe ameliyatındaki temel amaç bu değişiklikleri düzeltmek ve yüze eski görünümünü geri kazandırmaktır.
Bu teknikleri tek başına değerlendirdiğimizde birbirlerine karşı bir üstünlükleri yoktur. Burada önemli olan problem odaklı yaklaşımdır. Yüzde yaşlanmaya bağlı meydana gelen değişikliklerin doğru tespiti ve soruna yönelik müdahaleler önemlidir. Bir diğer husus ise cerrahın alıştığı tekniğin en iyisi olduğu gerçeğidir. Bir teknik bir cerrahta güzel sonuç verirken başka bir teknik de başka cerrahta iyi sonuç verir. İki cerrah da aynı sonuca farklı yollardan gidebilir.
Kulak önünden yapılan bir kesiyle girilerek cilt kaldırılır. Cilt altında yüz yapılarını koruyan SMAS adı verilen tabakaya gerekli dokunuşlar yapılır. Yüz germe ameliyatında teknik farklılıkları bu SMAS tabakasına yapılan farklı yaklaşımlar yüzündendir. Boyun bölgesinde de sarkmış yapılar tekrar yukarıya alınır. Boyun bölgesine müdahale edilirken bazen çene altından 3cm’lik bir ek kesi yapılması gerekebilir.
Yüz gençleştirme bir bütün olarak ele alınmalıdır. Bir kişinin yüz germeye ihtiyacı olduğunda genellikle bu ameliyata boyun germe, göz kapağı estetiği ve şakak germe ameliyatları da kombine edilir. Bu şekilde daha iyi bir sonuç alınır.