BİLGİ AL
Burun Estetiğini En İyi Hangi Cerrah Yapar?
Burun Estetiğini En İyi Hangi Cerrah Yapar?

Rinoplasti olarak da bilinen “Burun Estetiği” ülkemizde oldukça sık yapılan estetik bir operasyondur. Burun estetiği olmak için dünyanın her bir yanından İstanbul’a her yıl binlerce sağlık turisti gelmektedir. İstanbul burun estetiğinin dünyada merkezi haline gelmiştir diyebiliriz. Rinoplastinin Türkiye’de ve özellikle İstanbul’da bu kadar yaygın yapılması cerrahlar arasında da popüler olmasını sağladı.

Burun estetiği yaptırmak isteyenlerin ilk araştırdıkları konu ise burnumu hangi doktora yaptırmalıyım konusudur. Uzun zamandır hem rinoplasti yaptırmak isteyenlerin hem de rinoplasti cerrahlarının tartıştığı bir konu vardır:

Rinoplasti ameliyatını kim yapmalı!

Bu soruyu cevaplamak için öncelikle “Rinoplasti” nedir sorusunu cevaplamalıyız.

Rinoplasti burnun estetik olarak daha iyi bir görünüme kavuşturulması ameliyatıdır. Eğer bu ameliyata burnun ortasında yer alan ve her iki burun deliğini birbirinden ayıran septumu da dahil edersek ameliyatın adı “Septorinoplasti” olur.

Plastik cerrah mı kulak burun boğaz mı?

Tıpta branşlar arasında keskin sınırlar bulunmaz. Bir takım tıbbi uygulamalar branşlar arasında iç içe geçmiştir. Şu ameliyatı ya da şu işlemi şu branş yapmalıdır diye kesin bir kuraldan söz etmek mümkün değildir. Bu nedenle; “Burun estetiğini kulak burun boğaz hekimleri yapmalıdır” ya da “Burun estetiğini plastik cerrah yapmalıdır” gibi net ve keskin argümanlar doğru değildir. Her iki branşta uzmanlık yapan ve burun estetiğiyle ilgilenen cerrahlar rinoplasti ameliyatını yapabilir.

Peki hangi branş daha güzel burun estetiği yapar?

Yukarıda da bahsettiğim gibi rinoplasti yapabilmek için birinci şart kulak burun boğaz ya da plastik cerrahi alanında uzman olmaktır. Güzel burun estetiği yapmak tamamen cerrahın kişisel becerisine ve rinoplasti alanındaki tecrübesine bağlıdır. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki her cerrah her hastasını %100 memnun edemez.

Burun estetiği yaptırmaya karar verdiğinizde doktor seçimini nasıl yapmalıyız?

Burada en önemli kriter daha önce rinoplasti yaptırmış olanların deneyimlerin araştırılmasıdır. Bunun için etrafınızda daha önce rinoplasti olmuş kişilerle iletişime geçmek ilk sırada yer almalıdır. Daha sonra dijital ortamda yorumlar ve deneyimler araştırılmalıdır. Sosyal medyada yayımlanan ameliyat öncesi sonrası görseller de karar verirken dikkat edilmesi gereken noktalardan olsa da fotoğraf çekim teknikleri, ışık, anatomik değişkenler gibi birçok etmen yanıltıcı olabilir. En önemli kriter doktorunuzun size güven vermesidir. Unutmayın ki hiçbir cerrah mükemmel değildir. Size güven veren, iletişime açık, sorularınızı yanıtlayan ve sizi rahatlatan cerrah sizin için en iyi seçenektir.

Güzellikten daha fazlası...
Randevu almak için bizi arayın
+90 532 1 798 798 info@celalalioglu.com WhatsApp
© 2024 Op. Dr. Celal Alioğlu | Tüm Hakları Saklıdır
* Bu sitedeki tüm içerikler bilgilendirme amaçlı olup, reklam, tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımamaktadır. Site içeriğinin tüm hakları Dr. Celal Alioğlu'na aittir.