BİLGİ AL
Ameliyatsız Estetik

Dolgu Uygulamaları

Ameliyatsız estetik uygulamalarda en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesi dolgu uygulamalarıdır. Piyasada birçok dolgu materyali bulunmaktadır. Bizim tercih ettiğimiz dolgular "Hyalüronik Asit" bazlı geçici dolgulardır.

Dolgular yüzde birçok bölgeye uygulanabilir.

Uygulama bölgesine ve tekniklere göre farklı amaçlar hedeflenir. Dolgu antiaging amacıyla kullanılabildiği gibi genç bireylerde daha estetik ve çekici bir yüz elde etmek için de kullanılabilir.


Yüzde en çok dolgu uygulanan bölgeler; dudaklar, yanaklar, gözaltları, elmacık kemikler üzeri, çene ucu ve çene hattı olarak sıralanabilir.

Nerelere dolgu yapılır?

Dudak dolgusu

Güzelliğin ve çekiciliğin en önemli unsurlarından birisi dudaklardır. İdeal dudak şeklini ve hacmini yakalamak için dudak dolgusu sıkla tercih edilir. Burada en önemli konu uygulama ile doğal ve çekici bir dudak şekli oluşturulmasıdır. Her dudak yapısı farklılık gösterdiği için uygulama da kişiye özel olmalıdır. Genel kabul görmüş estetik kriterleri kişiye uyarlamak dudak dolgusunun en önemli basamağıdır.

Yanak (elmacık) dolgusu

Orta yüz (yüzün 1/3 orta kısmı) bölgesi yüzün en belirgin kısmıdır. Elmacık dolgusu ile orta yüz bölgesine hacim kazandırılarak estetik açıdan hoş bir görüntü elde edilir..

Göz altı dolgusu

Göz altı bölgesi oldukça hassas bir bölge olup sınırlı durumlarda göz altı bölgesine dolgu yapılır. Özellikle göz altı bölgesinde gözyaşı oluğu deformitesi olarak adlandırılan çukurluk olan kişiler bu işlemden fayda görmektedir.

Burun-yanak kenarı çizgileri (Nazolabial) dolgusu

Yaşlanmayla beraber yüzün 1/3 orta bölgesindeki hacimli doku yerçekiminin etkisiyle aşağıya doğru yer değiştirmektedir. Bu yer değiştirme iki sonucu doğurur. Birincisi gözaltı çukurunun belirginleşmesi, ikinci de yanak burun çizgisinin (nazolabial hat) belirginleşmesidir. Bu bölgeye yapılan dolgu uygulamaları ile bu çizginin derinliği azaltılır. Nazolabial dolgu kişiye daha genç, daha dinamik ve canlı bir ifade kazandırır.

Burun dolgusu

Burun estetiği olmaya cesaret edemeyenler veya burun estetiği sonrası burnunda ufak deformiteleri olanlar burun dolgusunu sıklıkla tercih eder. Özellikle belirli durumlarda revizyon burun estetiğine olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldıran bir uygulamadır.  Burun dolgusuyla özellikle burun kökü, burun sırtı ve burun ucunda estetik iyileştirmeler yapılabilir.

Çene dolgusu

Çene dolgusu ile çene hattı belirginleştirilir, çene uzu gerideyse ileriye doğru alınır. Çene hattının istenilen düzeye gelmesi çekiciliği arttıran bir durumdur.

İnce çizgilerin düzeltilmesi

Yaşlanmayla beraber ciltte yüzeysel kırışıklıklar meydana gelir. Bu kırışıklıkların bazıları ince dolgularla düzeltilerek yaşlanma belirtileri ortadan kaldırılabilir.

Dolgu uygulamaları tecrübeli doktorlar tarafından yapılmalıdır.

Oldukça masum görünen bu uygulamalar tecrübesiz ellerde ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Bu nedenle tecrübeli doktorlar dolgu yaparken her zaman dolguyu olabildiğince az kullanmaya gayret gösterir. Çünkü komplikasyonların çoğu doz bağımlıdır.

Ayrıca piyasada birçok dolgu markası vardır. Kaliteli dolguların kullanılması hem sonuç açısından hem de komplikasyonlar açısından her zaman tercih edilmelidir.

Sıkça Sorulan Sorular
1. Dolgu yaptırmak ağrılı mıdır?

Kullandığımız dolgularda ağrıyı azaltmak amacıyla lokal anestezik etken madde bulunmaktadır. Ayrıca uygulama öncesinde uygulama bölgesine lokal anestezik kremler sürülerek ağrı minimalize edilir.

2. Yaptırdığım dolgunun kalıcılığı ne kadardır?

Kullanılan dolguda moleküller arası çapraz bağlantı miktarı arttıkça hem dolgunun yoğunluğu hem de kalıcılığı artmaktadır. Uygulama bölgelerine göre farklı yoğunluklarda dolgu kullanmak gerekir. Yüzeysel uygulamalarda daha az yoğun dolgu kullanılırken derin uygulamalarda daha yoğun dolgu kullanılır. Bu nedenle her uygulamanın kalıcılığı farklı olur. Bir başka deyişle yüzeysel yapılan uygulamalar daha az kalıcı iken derin uygulamalar daha fazla kalıcı olur. Dudak dolgusunun kalıcılığı ortalama 12 ay ike bu göz altında 9 ay, elmacıklarda 18 aydır.

3. Dolgu yaptırmanın yan etkisi var mıdır?

Dolgu yaptırma sonrasında en sık karşılaşılan istenmeyen durum enjeksiyona bağlı geçici morarma ve ödemdir. Tecrübeli kişiler tarafından yapılan uygulamalarda bu durum oldukça nadirdir. Bunun dışında uygulama bölgesine bağlı olarak çeşitli istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Sık uçuk çıkaranlarda dudak dolgusu öncesinde mutlaka uçuk önleyici tedavi uygulamak gerekmektedir. Çok nadir olarak dolgunun damar içi/etrafı uygulamasında kan dolaşımı bozulabilmekte ve doku hasarı gelişebilmektedir. Bu durum oldukça nadir olup genellikle işlem sonrası erken müdahale ile dolgu eritilerek kalıcı hasarın önüne geçilir.

4. Dolgu yaptırdıktan sonra nelere dikkat etmek gerekir?

Dolgu sonrasında dolgu içeriğindeki lokal anestezik maddeye bağlı uyuşukluk olacağından sıcak-soğuk temasından kaçınmak gerekir. Özellikle dudak dolgusundan sonra üç gün sigara içilmemelidir. Dolgu sonrası tarif edildiği şekilde ilk 3 gün masaj önerilir. Bu masaj dolgunun daha homojen dağılmasını sağlar.

Detaylı bilgi için iletişim formunu doldurabilirsiniz.
  • Lütfen, Geçerli bir Telefon Numarası yazınız!
Güzellikten daha fazlası...
Randevu almak için bizi arayın
+90 532 1 798 798 [email protected] WhatsApp
© 2024 Op. Dr. Celal Alioğlu | Tüm Hakları Saklıdır
* Bu sitedeki tüm içerikler bilgilendirme amaçlı olup, reklam, tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımamaktadır. Site içeriğinin tüm hakları Dr. Celal Alioğlu'na aittir.